fbpx

Офіційна робота в Німеччині. Перелік необхідних документів

Німеччина – лідер по кількості вакансій та по величині зарплат у Європі. Роботи тут вистачає для всіх, особливо багато пропозицій для будівельників, водіїв, логістів, працівників сфери послуг.

Проте ще нещодавно існував міф про те, що іноземцям офіційно працевлаштуватися в Німеччині дуже і дуже складно, на виготовлення документів доведеться витрати щонайменше декілька місяців.

Нині це не так. Щоб працювати в Німеччині, потрібно оформити зовсім не багато документів.

Юристи компанії VAV Synergy підготували перелік необхідних документів.

  1. Біометричний паспорт потрібен для того, щоб приїхати в країну і безперешкодно там перебувати 90 днів. Влаштуватися на роботу по біометричному паспорту можуть лише студенти. Решті треба оформляти інші дозвільні документи.
  2. Статус про тимчасовий захист, який надається на основі 24§ Закону про правовий статус іноземних громадян (Aufenthaltsgesetz). Термін дії статусу – 2 роки. Цим законом гарантовано право на офіційне працевлаштування, освіту та соціальний захист.
  3. Робоча віза. Німеччина потребує все більшої кількості робочих рук, щоб їхня економіка розвивалася, тому без залучення іноземців тут не обійтися. Тому держава планує послабити вимоги до трудових мігрантів та спростити видачу робочих віз.
  4. Форма А1 (відрядження) – документ, який видається органом соціального захисту в Польщі й засвідчує, що ви є офіційно працевлаштованими в одну з польських компаній, за вас сплачують податки і ви можете бути делеговані для виконання робіт у компанії країн ЄС, зокрема і Німеччини.

Працевлаштування через форму А1 – це найлегший та найвигідніший спосіб влаштуватися на роботу в німецькі компанії, адже документи оформляються дуже швидко та з гарантією безпеки.

Цікавить робота в Німеччині? 

Натискайте кнопку “Зв’язатися з менеджером” та отримайте не лише інформацію про необхідні документи, а й безкоштовний перелік актуальних вакансій із зарплатою від 2000 €.

Зв’язатися з менеджером