fbpx

Робота в Бельгії: розвінчуємо головні міфи

Бельгію часто називають серцем Європи. Це не дивно, адже тут знаходяться основні інституції ЄС, зокрема Європейський Парламент, Європейська Рада та штаб-квартира НАТО.

А ще Бельгія економічно розвинута країна з високим рівнем життя. Країна займає третє місце в ЄС за кількістю відкритих вакансій. Тому щороку велика кількість трудових мігрантів обирають саме Бельгію для роботи.

Проте багатьох зупиняють численні міфи про роботу тут. Давайте розберемося, що правда, а що ні.

Міф 1. У Бельгії дуже дороге життя. Зарплати трудового мігранта не буде вистачати навіть на прожиття.

Правда. Мінімальна заробітна плата в Бельгії для іноземців стартує орієнтовно від 1800 €, а середня становить 2300-2500 €. Це вже гроші “на руки”, тобто після сплати всіх податків та зборів, які дійсно високі в Бельгії (майже 50% від заробленого). Щодо витрат, то ми вже рахували, що для однієї людини цілком достатньо 700-900 €. Детальніше про ціни та розрахунки витрат ви можете прочитати тут.  

Міф 2. У Бельгії можна знайти роботу лише зі знанням іноземної мови.

Правда. У Бельгії дуже специфічна ситуація з мовою. Тут офіційними є три мови: французька, нідерландська (фламандська) та німецька. Також доволі поширеною є англійська як мова міжнародного спілкування. Поширеність тієї чи іншої мови залежить від регіону. Звичайно, що знання хоча б однієї з перелічених мов стане вашою перевагою на ринку праці. Проте є багато вакансій для іноземців, де не вимагається знання мови. Актуальні вакансії в Бельгії без знання мови можна знайти тут. 

Міф 3. У Бельгії не люблять іноземців, при відборі на роботу віддають перевагу місцевим жителям.

Правда. Бельгія – це багатонаціональна країна, де права людини є однією з найвищих цінностей. У місцевих жителів немає загостреного почуття патріотизму, тому до іноземців тут ставляться приємно.

Міф 4. У Бельгії низькі зарплати, порівняно з іншими країнами.

Правда. У Бельгії одні з найвищих зарплат в ЄС. Крім того, бельгійські роботодавців дбають про своїх працівників. Тому в багатьох компаніях передбачені різноманітні додаткові заохочення, наприклад, автомобіль для доїзду на роботу та картки на бензин, можуть бути талони на обіди тощо.

Міф 5. Щоб працювати у Бельгії, потрібно мати їхню освіту, іноземні кваліфікації не враховуються.

Правда. Бельгійські роботодавці оцінюють реальні знання та вміння працівників безвідносно до того, де вони були отримані. Хороші спеціалісти тут будуть в пошані.

Отже, Бельгія – хороша країна для роботи, навіть середньої зарплати буде цілком достатньо, щоб комфортно жити, заощаджувати та планувати своє майбутнє.

Потрібна робота в Бельгії? Натискайте кнопку “Зв’язатися з менеджером” і отримай перелік найкращих вакансій БЕЗКОШТОВНО.

Зв’язатися з менеджером