fbpx

Як сподобатися потенційному роботодавцю в Європі?

Наприкінці співбесіди кожного кандидата традиційно просять розповісти про себе, про свої позитивні риси характеру. Якщо вам здається, що це чиста формальність і можна відповідати що завгодно, то ви дуже помиляєтесь.

За даними аналітиків, при відборі персоналу, 75 % роботодавців спочатку звертають увагу саме на особисті якості, а вже потім на професійні. Це в першу чергу стосується працедавців у ЄС, для яких важливо, щоб людина була максимально продуктивною і з нею легко можна було порозумітися, навіть, якщо є мовний бар’єр.

Проте під час відповіді на питання про особисті якості, люди часто розгублюється і не знаю, що відповісти. Комусь заважає природня скромність, хтось ніколи не задумувався над цим, а комусь навпаки хочеться розказати про себе дуже багато хорошого, але чи готовий це все слухати роботодавець?

Порада! Не говоріть занадто багато чи дуже мало. 5-6 основних ваших позитивних рис буде цілком достатньо! Уникайте розмитих тверджень, на кшталт, талановитий, веселий, а краще конкретизуйте все. Вказуйте ті риси, які дійсно вам притаманні!

Які риси характеру найбільше цінують європейські роботодавці?

При відборі кандидата на вакантну посаду роботодавці звертають на його особисті якості з декількох ракурсів, щоб у процесі роботи ні в кого не виникало проблем з людиною.

Під кожну вакансію підбивають окремий тип характеру, але можна виділити декілька загальних рис, які важливі для більшості роботодавців, які пропонують вакансії для українців у Європі:

1) чесність;

2) працелюбність;

3) відсутність шкідливих звичок;

4) безконфліктність;

5) виваженість;

6) організованість;

7) цілеспрямованість;

8) позитивне налаштування;

9) самостійність під час робочого процесу;

10) здатність швидко адаптуватися до нових обставин;

11) наполегливість;

12) впевненість у своїх силах;

13) комунікативність.

Порада! Ретельно все подумайте перед тим, як  вибрати щось із цього списку. Переконайтесь, що для тієї вакансії, на яку ви претендуєте, ці ваші риси справді будуть перевагою.

Чи варто говорити про свої недоліки?

Дуже часто рекрутери просять розповісти і про свої недоліки. Варто бути чесним, але не переходити межу – ви не зобов’язані розповідати про свої особливості, якщо вони ніяк не пов’язані з робочим процесом. 

У Європі дуже чітко слідкують за дотриманням прав людини, тому тут вас ніхто не змушуватиме розголошувати приватну інформацію. Також не потрібно на себе наговорювати, щось придумувати.

Розкажіть про свою сором’язливість чи балакучість, надмірну прискіпливість, педантичність тощо.

Порада! Ніколи не уникайте питання про свої негативні риси. Відповідайте чесно, але подумайте над тим, як негатив у цій конкретні ситуації можна трансформувати в позитив.

Ще більше секретів про те, як сподобатися роботодавцю в ЄС та отримати роботу мрії можна дізнатися в менеджерів компанії VAV Synergy.

Зв’язатися з менеджером