fbpx

Скільки можна реально заробити в Європі?

До складу Європейського Союзу входить 27 країн. Статистичні дані за перше півріччя 2022 року говорять, що середня заробітна плата в країнах ЄС коливається від 600 до 5000 євро на місяць.

Але перед тим, як обрати країну, в якій би вам хотілося працювати, варто розібратися в питанні формування заробітної плати, її оподаткування тощо.

Як нараховують заробітну плату в Європі

1. В Європі прийнята погодинна оплата праці. Вона вважається найбільш справедливою та зрозумілою. Тому така система діє в усіх країнах ЄС. Погодинна оплата зручна мігрантам, адже є можливість брати додатковий підробіток, працювати неповний робочий день.

2. Доволі часто зустрічаються пропозиції, де одразу вказується річна заробітна плата. 

3. Важливо розрізняти поняття зарплата брутто та зарплата нетто. В договорах в основному визначається брутто – це цифри до вирахування податків та зборів. Нетто – це те, що українці звикли називати чистою зарплатою.

4. В Європі доволі високі податки. Середня ставка по ЄС 33 %. Найбільше віддати державі доведеться в Бельгії – 53,7%, Нідерландах 52 % та Данії – 51.5%, а найменше вираховують у Болгарії – всього 10 %, але там і середня зарплата низька – 637 євро на місяць.

Хто в Європі заробляє найбільше

Громадяни країн Європейського Союзу заробляють по-різному. За рівнем зарплат країни ЄС можна поділити на декілька груп:

1. Угорщина, Польща, Латвія, Литва, Чехія, Естонія, Португалія, Італія, Іспанія – від 1 до 2 тис євро;

2. Німеччина, Франція, Австрія, Нідерланди – 2-3 тис євро;

3. Швеція, Данія, Норвегія – 3-4 тис. євро.

Найбільше в Європі заробляють лікарі, ІТ-спеціалісти, бухгалтери, працівники нафтових компаній.

Скільки реально заробити в Європі українцям?

Не секрет, що заробітчани здебільшого претендують на менш популярні вакансії, відповідно, менше заробляються. Але навіть виконуючи низько кваліфіковану працю, отримувати можна непогано (якщо порівнювати з середніми зарплатами в Україні).

Українці найчастіше працюють будівельниками, різноробочими, водіями, нянями, доглядальником, а також робітниками в сільському господарстві чи на промислових підприємствах. Для цих вакансій заробіток коливається від 800 до 2000 євро на місяць.

Найвищі зарплати для українців в будівельній сфері. В середньому 1500-2000 євро. Тут цінуються наші спеціалісти. Тому якщо людина себе добре зарекомендує, то роботодавці готові платити значно більше, щоб не втратити такого фахівця. Рівень вашого заробітку залежить і від ваших зусиль.

Компанія VAV Synergy вже шість років працює на ринку легального працевлаштування в Європі, щодня у нашому телеграм-каналі ми публікуємо 150-200 актуальних вакансій, де реально заробити понад 2000 євро.

Якщо ви хочете офіційно працювати в Європі та достойно заробляти, тисніть “Зв’язатися із менеджером” і ми якнайшвидше знайдемо для вас роботу!

Зв’язатися з менеджером