fbpx

Все про аутстафінг та його переваги

Українці за кордоном назвали найбезпечніший спосіб працевлаштування.

На фоні тотального браку працівників в країнах Європи, українці залишаються затребуваними спеціалістами в багатьох сферах.

Проте вдало влаштуватись на роботу самостійно – задача не з легких. Також варто остерігатись агентств, які беруть зобов’язання лише знайти підходящу вакансію, а далі знімають з себе будь-яку відповідальність. 

Основні небезпеки під час працевлаштування за кордоном: 

–  роботодавці-шахраї, які не гребують заплатити робітникам лише частину обіцяної зарплати, або й просто виставити людей без грошей під надуманими приводами;

– оформлення страховки, яка не захищає працівника в разі хвороби чи нещасного випадку;

– незнання законодавства країни, де планує працювати робітник, що може призвести до депортації та навіть заборони будь-коли працювати в Європі.

Аутстафінг персоналу є ключем для вирішення всіх вищевказаних проблем. 

Проте найкраще про його переваги розкажуть самі працівники, які не перший рік співпрацюють з нашою аутстафінговою компанією VAV Synergy.

Андрій, майстер-універсал, 45 років

  •  Раніше ми з бригадою шукали роботодавців самостійно. Думали, якщо нас декілька чоловік, знайти об’єкт буде легше, та й відстояти свої права в разі чого, теж не проблема. Проте перший досвід показав, що таких, як ми самовпевнених, тільки й чекали. 

Один роботодавець замість нормального житла, поселив нас у будівельні вагончики взимку, годував обіцянками покращити умови, але врешті-решт так нічого і не змінив. Крім того, вирахував частину останньої зарплати за надумані штрафи. 

Коли працювали на другому об’єкті, все було ніби гаразд, ставлення хороше, ми були задоволені. Але прийшла перевірка, власник швидко усіх звільнив, тож ми залишились без роботи наприкінці сезону з мінімальними шансами знайти підробіток.

Наразі вже кілька контрактів відпрацювали по наступному принципу – аутстафінгова компанія оформляє нас на роботу (зазвичай, це польська фірма), тут за нас сплачують всі податки, роблять страховку, а через лист-відрядження А1 відправляють на роботу в будь-яку країну Європи. Роботодавці перевірені, без сюрпризів, на зв’язку менеджер, який допомагає вирішити проблемні питання.

Наразі це дієвий варіант, який суттєво економить нерви. І роботодавці, як ми бачимо, з радістю співпрацюють по цій моделі: для них легше вирішується питання з офіційним оформленням працівників, бухгалтерією тощо. 

Віктор, водій міні-багера, 45 років

Працюю в Німеччині вже кілька років. Останні контракти знаходив через VAV Synergy.

З плюсів: не турбуюсь фактично ні про що. Компанія оформлює всі необхідні документи, організовує співбесіду з прямим роботодавцем. Далі – всі питання зарплати, страховки, навіть проблемних ситуацій по місцю роботу – все вирішую з менеджером  VAV Synergy. Навіть морально легше стало, адже є зворотній зв’язок. І так весь контракт, не лише на початку, як це часто буває з рекрутерами.

І хоч для мене аутстафінг –  відносно нове поняття, але працює така модель надійно.

Зазначимо, що аутстафінг є далеко не новою бізнес-моделлю та широко використовується у різних сферах, зокрема ІТ, будівництві, різноманітних проектних замовленнях.

VAV Synergy працює як аутстафінгова компанія вже більше 7 років. 

Основні плюси: ми “ведемо” кандидата  від моменту першого його звернення  до завершення терміну контракту в Європі. Таким чином, маємо змогу контролювати весь процес, попереджати проблемні ситуації та надавати максимально якісні послуги з працевлаштування. 

Мрієш про роботу в Європі? Відкинь будь-які страхи та зроби перший крок. Обирай вакансії в один клік на нашому сайті чи у зручному телеграм-каналі.  І пам’ятай, кваліфікована підтримка завжди поруч.