fbpx

Надскладна операція на серці за… 280 євро. Реальна історія

Кейс

Історія 49-річного  Івана розпочалася у 2023 році, коли він вирішив переїхали з Польщі в Німеччину. Причина була проста – вищі зарплати і кращі умови. 

Дуже швидко завдяки компанії VAV Synergy вдалося знайти роботу водієм категорії В. Робота була не важка, зарплату платили вчасно.

На початку 2024 року чоловік почав час від часу відчувати якусь дивну слабкість, нездужання в тілі. Але про лікарняний навіть думати не хотів. Лікування в чужій країні видавалося чимось нереальним і дорогим. 

Але коли стало зовсім погано, довелося таки викликату швидку допомогу. 31 січня 2024 року Івана госпіталізували з підозрою на гостре вірусне захворювання (гепатити С). Але в процесі обстеження виявили, що в чоловіка серйозне захворювання серця та ниркова недостатність. Термінова операція по заміні серцевого клапану.

Загалом в німецькій лікарні чоловік провів майже три місяці – з 31.01.2024 по 26.04.2024 року.

Скільки коштувало лікування?

Операція на серці по заміні мітрального клапана протезом, а також 3 місяці лікування Іванові обійшлася у 280 євро. Це плата на 28 днів перебування в стаціонарі. Решта часу – безкоштовно. Такі умови страховки EKUZ.

А загалом вартість лікування оцінена у 178 тисяч євро!

Як це вдалося зробити?

  1. Працівник був офіційно працевлаштований у польській компанії і делегований на роботу в Німеччину по А1.
  2. За працівника платилися всі податки в ZUS, тому він мав право оформити EKUZ (Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego) – карту медичного страхування, яка дозволяє отримувати безкоштовні медичні послуги в усіх країнах ЄС за рахунок польського Національного фонду здоров’я. 
  3. Під час настання страхового випадку, компанія VAV Synergy була постійно на зв’язку з працівником, ми надсилали всі необхідні документи в Національний фонд здоров’я, які підтверджували, що людина працевлаштована легально і за неї сплачуються всі страхові внески.
  4. Після оформлення повного пакету документів, ми отримали підтвердження про те, що вартість лікування у сумі 178 тис євро повністю відшкодовано.

Отже, якщо ви колись почуєте черговий міф про те, що люди, які їдуть працювати в Європу, не мають там жодних прав, а страховки у них “липові”, то обов’язково згадайте історію Івана.

Якщо ви працюєте з перевіреними компаніями, які справді дбають про своїх працівників, то ви будете захищеними на 100 %. 

Потрібна робота в ЄС з офіційним працевлаштуванням і страховкою, яка пкриває навіть такі складні випадки, як операція на серці? Тоді натискайте на кнопку “Зв’язатися з менеджером” прямо зараз!

У нас є вакансії саме для вас!

Зв’язатися з менеджером