fbpx

Ідеальне резюме для роботи за кордоном. Як правильно написати?

Слово резюме з французької мови перекладається як “короткий, стислий висновок”. Саме по резюме роботодавець робить перший висновок про вас як про спеціаліста та приймає рішення щодо співбесіди.

Яким повинно бути резюме для роботи за кордоном? Що потрібно писати про себе, щоб зацікавити потенційного роботодавця в Європі?

Коротко розповідаємо про головне. Поради від експертів компанії VAV Synergy.

Як писати резюме? Зразок, основні пункти

Стандартне  резюме для роботи за кордоном повинно містити ось таку інформацію:

1. контактні дані (прізвище та ім’я, дата народження, номер телефону, актуальна електронна пошта). Обов’язково напишіть про свою готовністю працювати в іншій країні.

2. професійний досвід – це основа вашого резюме, те, що найбільше цікавить роботодавця;

3. освіта – тут варто писати і про заклади, в яких ви здобули базову освіту, так і про додаткові курси, тренінги тощо, але лише ті, що стосуються посади, на яку ви претендуєте;

4. знання іноземних мов – для роботи за кордоном це дуже важливий пункт, але тут варто говорити виключно правду, бо виявити ваш реальний рівень роботодавець зможе дуже легко;

5. наявність водійських правнтереси, захоплення (про себе).

Резюме, що викликає повагу. Секрети від рекрутерів компанії VAV Synergy

Що з усього переліченого є головним, на що роботодавці дійсно звертають увагу? Про це розповідає рекрутер компанії VAV Synergy.

“Найголовнішим для роботодавця є досвід. Так було з давніх давен і є досі. Тому цьому розділу приділіть особливу увагу. Обов’язково пишіть про свої посадові обов’язки: що ви робили, як робили, який обсяг ваших завдань. Наприклад, якщо ви працюєте з гіпсокартоном, то напишіть, які технології ви використовували, з якими матеріалами працювали. Ваше резюме повинно викликати у роботодавця повагу до вас як до спеціаліста, він має побачити, що ви вмієте працювати та любите свою роботу. 

І ще один важливий пункт – це освіта. Роботодавці звертають на це увагу. Тому якщо ви десь навчались, проходили додаткові курси, маєте сертифікати тощо – пишіть про це! Чому ні? Зайва скромність тут точно не потрібна

Як скласти ідеальне резюме? Загальні рекомендації

1) Інформація має бути викладена коротко, зрозумілою мовою, без помилок.

2) Подбайте про оформлення тексту – зручний читабельний текст, вирівнювання, чітка структура. Якщо ви не знаєте, як це зробити, скористайтесь шаблоном резюме, яких в інтернеті є зараз дуже багато. 

3) Фото має бути професійне, чітке. Якщо такого немає, то краще взагалі без нього. У багатьох країнах його не вимагають.

4) Пишіть лише правду.

5) Дотримуйтесь принципу зворотної хронології – описувати свій професійний досвід потрібно з останнього місця роботи, а не з першого.

6) Розкажіть трохи про себе, про свої захоплення, але лише ті, які можуть бути корисними на посаді, на яку ви претендуєте.

7) Уникайте шаблонних фраз та копіювання чужих резюме, досвідченні рекрутери це одразу бачать.

Хочете працювати за кордоном? Тоді натискайте кнопку “Зв’язатися з менеджером” прямо зараз! Підберемо найкращу вакансію для вас та допоможемо скласти резюме!

Зв’язатися з менеджером