fbpx

Співбесіда на роботу за кордоном. Чому не варто боятися?

Слово “співбесіда” викликає у багатьох людей такі почуття, як страх, сум’яття, розгубленість. Це є цілком природною реакцією нашої психіки на нові виклики. А якщо мова йде про співбесіду на роботу за кордоном, то стає ще більш страшно.

Але стоп! Не варто боятися. Ми зібрали найкращі поради від фахівців компанії VAV Synergy, які щодня проводять по декілька десятків співбесід.

Перше, що варто пам’ятати – вас запрошують на співбесіду не для того, щоб вам відмовити чи вас образити. Навпаки – завдання інтерв’юера максимально розкрити ваш потенціал та запропонувати вам таку посаду, на якій ви можете себе проявити, принести користь компанії та заробити грошей для себе.

Чи існує єдиний шаблон проведення співбесіди для роботи за кордоном?

Ні. Не існує. Все індивідуально. Адже приходять люди з різним досвідом, з різною кваліфікацією, побажаннями. Питання на співбесіді  залежать від того, на яку посаду людина претендує: простого робітника чи спеціаліста. Кожна співбесіда – це як окремий твір.

Скільки триває співбесіда з рекрутером для роботи в ЄС?

Зазвичай співбесіда триває до 10 хвилин. Обговорюються лише важливі питання, що стосуються роботи. Якщо є потреба, то розмова може тривати і довше.

Скільки потрібно чекати на результати співбесіди?

Якщо співбесіда успішна, то вам одразу скажуть результат. Після розмови з рекрутером, далі ви контактуєте зі своїм персональним менеджером. Далі вас очікує наступний етап – співбесіда з безпосереднім роботодавцем, з яким можете обговорити всі деталі роботи. Чекати доведеться орієнтовно два дні.

Що буде, якщо під час співбесіди виявиться, що ви не підходите на обрану вакансію?

Якщо під час розмови рекрутер розуміє, що вашого досвіду чи знань недостатньо, щоб бути затвердженим роботодавцем на обрану посаду, то він докладе максимум зусиль, щоб розпитати вас про інші ваші вміння та навички, щоб запропонувати іншу найбільш підходящу вакансію.

Чи проводяться співбесіди з людьми, в яких ще немає професійного досвіду?

Так, звичайно. Людям без досвіду пропонують вакансії різноробочих або інші, де не потрібні спеціальні знання. Під час співбесіди при прийомі на роботу обговорюються деталі вакансії.

Отже, співбесіда зі спеціалістом з підбору персоналу – це зовсім не страшно. Вас зустрічає не опонент, а ваш друг, який зацікавлений у тому, щоб ви знайшли хорошу роботу. Головне – покажіть свою зацікавленість в роботі та будьте максимально чесними і все вдасться!

Потрібна робота в Європі? Натискайте кнопку “Зв’язатися з менеджером” і отримайте запрошення на співбесіду!

Зв’язатися з менеджером