fbpx

Де у світі найбільше заробляють і чи є шанс знайти там роботу?

Рейтинг зарплат за перше півріччя 2024 року

Оприлюднено свіжий рейтинг ТОП-100 країн світу  з найвищими зарплатами. Таку аналітику провели експерти міжнародного журналу CEOWORLD на основі офіційних даних.

За основу розрахунків бралася середня зарплата по країнах у доларовому еквіваленті брутто. Тобто до вирахування податків, зборів та страхових платежів.

Враховувалися виключно середні показники по галузях за умови повного робочого дня.

Також аналітики зауважують, що для повністю об’єктивної оцінки потрібно враховувати й рівень інфляції, який останнім часом дуже виріс у багатьох країнах.

У яких країнах заробляють найбільше?

Лідерами рейтингу традиційно залишаються країни, які займають перші п’ять позицій. Це держави з розвинутою економікою та високим рівнем життя. Вас може здивувати, що серед лідерів є дві зовсім маленькі країни.

Отже, топ-5 країн з найвищими зарплатами:

Швейцарія – 8111 $

Люксембург – 6633$

США – 6455$

Ісландія – 6441$

Норвегія – 5665$

У яких країнах Європи найвищі зарплати?

Більшість країн Європейського Союзу також перебувають серед економічних лідерів і відповідно, пропонують своїм працівникам високі зарплати.

Топ-10 країн ЄС з найвищими зарплатами:

Данія – 5642$

Ірландія – 4622$

Нідерланди – 4581$

Фінляндія – 4090$

Німеччина – 3984$

Швеція –3977 $

Франція – 3655$

Італія – 2763$

Словенія – 2611$

Бельгія – 2354$.

До речі, так популярна серед тих, хто шукає роботу за кордоном Польща знаходиться аж на 54 місці цього рейтингу і там середня заробітна плата брутто становить 1516$.

У яких галузях найбільше платять?

За даними журналу CEOWORLD найбільш високооплачуваною є робота у таких галузях:

  • фінанси
  • страхування
  • електроенергетика
  • роздрібна торгівлі
  • інформаційні технології.

У будівництві, сфері обслуговування та адмініструванні зарплати нижчі, але з тенденцією до зростання, адже саме у сферах будівництва, логістиці, енергетиці відчувається значний брак кадрів, тому роботодавці готові платити більше.

Чи можливо знайти роботу в країнах з високими зарплатами?

Звичайно. У країнах з економіками, які зростають, постійно відчувається брак кадрів є і багато вакансій для фахівців різних галузей.

Серед європейських країн лідером залишається Німеччина, яка є фінансовим локомотивом ЄС. За різними даними ФРН входить до топ-5 країн з найбільш розвинутими економіками світу.

Якщо вас цікавлять вакансії в Німеччині та інших країнах ЄС, натискайте кнопку “Зв’язатися з менеджером” прямо зараз. Є дуже багато привабливих пропозицій.

Зв’язатися з менеджером