fbpx

Скільки можна заробити на Октоберфесті у Німеччині? Статистика

У світі існують десятки пивних фестивалів, але вже понад 200 років найвідомішим залишається мюнхенський Октоберфест у Німеччині. У 2023 році було встановлено рекорд – фестиваль відвідало 7,5 млн людей, які разом випили 6,5 млн літрових кухлів пива.

Очікується, що у 2024 році приїде не менше людей, адже лише у перші дні сюди завітало майже 1 млн поціновувачів баварського пива. Попри свою назву, найвідоміший пивний фест вже давно не проводиться в жовтні, його дати зміщено на кінець вересня. наприклад, у 2024 році він триватиме з 21 вересня по 6 жовтня. Причина – проста, чим тепліша погода, тим більше люди випивають пива.

Історія Октоберфесту

Перші народні гуляння з пивом і ковбасками, які згодом трансформувалися у найвідоміший фестиваль, відбулися у Мюнхені 17 жовтня 1810 року. Привід – весілля майбутнього баварського короля Людвіга І та принцеси Терези. До речі, поле, де зараз відбувається дійство, і досі носить ім’я тодішньої нареченої.

Людям так сподобалося це свято, що вирішили його зробити традиційним. І так уже понад 200 років. 

Щорічно фестиваль розпочинається із костюмованого параду, у якому беруть участь виробники пива, клуби, які відтворюють традиційний німецький одяг та всі охочі містяни та гості свята. У 2024 році участь у карнавалі взяли 9000 людей.

Далі бургомістр Мюнхена вдаряє декілька разів по бочці, розкорковує її та традиційним вигуком дає старт фестивалю.

Традиції мюнхенського Октоберфесту

Октоберфест – це не лише не про пиво, це, перш за все, про традиції, які німці свято бережуть. І щороку все більше і більше відвідувачів намагаються відвідувати фест у традиційному баварському одязі.

На Октоберфест варять спеціальне пиво, яке більше ніде не можна спробувати. Воно трохи міцніше за звичайний хмільний напій. І представляють його лише 6 мюнхенських броварень, інші виробники не допускаються.

Традиційними закусками є баварські ковбаски, смажені курчата, яких з’їдають щороку понад пів мільона штук, кльоцки та смажені телята.  На попередньому фестивалі з’їли 366 876 смажених курчат і 151 857 подвійних свинячих ковбасок.

Новинкою 2024 року є кукуруза в стаканах з різними соусами

Окрім споживання пива, тут відбуваються і постійні народні гуляння. Зокрема, у 2024 році встановлено 170 каруселей різного типу. З року в рік Октоберфест набуває все більших рис сімейного фесту.

Ціни на Октоберфест-2024 

Щороку ціна кухля пива зростає і нарікати на це – ще одна традиція Октоберфесту. 

У 2024 році вартість одного літрового кухля пива становить від 13,60 до 15,30 євро, що орієнтовно на 4 % дорожче, ніж минулого року.

Окрім того, додатково треба платити за столик чи шатро від 40 до 400 євро.

Загалом на фестивалі встановлюють 14 традиційних павільйонів, найбльший з яких може одночасно вмістити 10 тис відвідувачів. Загалом на фестивалі може перебувати 120 тис людей, тому великі черги – це також норма.

Робота та заробітки на Октоберфест

Такі масштабні фестивалі надзвичайно вигідні для Німеччини. За приблизними підрахунками, туристи за два тижні фесту витрачають до 1 млрд євро на пиво, їжу, розваги, готелі та сувеніри.

Для обслуговування фестивалю залучають понад 13 тис офіціантів. Основна вимога – хороша фізична форма та знання мови хоча б на рівні В1. Робота на фестивалі непроста, адже офіціантка одночасно несе 10-12 кухлів з пивом, окрім ваги самого пива (1 л) ще й сам бокал важить приблизно 1,3 кг. Тому одночасно треба переносити до 28 кг.

За один робочий день офіціант находжує понад 10 км.

Але і це чудовий шанс заробити. За два тижні роботи офіціанти заробляють від 5,5 до 10 тис євро!

Якщо ви б також хотіли спробувати себе в цій ролі, то радимо почати готуватися заздалегідь. Можна розпочати з роботи звичайним офіціантом чи кухарем.

До речі, у нас досить часто бувають хороші вакансії в сфері обслуговування: для офіціантів, кухарів, помічників кухарів, посудомийниць у Німеччині, Бельгії, Нідерландах, Данії та інших країнах. 

Якщо вам потрібна робота в сфері готельно-ресторанній сфері, натискайте кнопку “Зв’язатися з менеджером” і ми вам допоможемо!

Зв’язатися з менеджером