fbpx

Робота за кордоном і відпустки

Відпустки

 

Літо – це час відпусток і відпочинку. Час, коли потрібно максимально набратися сил та сонячної енергії, щоб продуктивно працювати весь наступний рік.

 Аналітичний центр компанії VAV Synergy нещодавно провів опитування щодо того, чи планують відпустки робітники, які працюють за кордоном. І виявили, що лише третина від усіх опитуваних (33 %) відповіли ствердно, ще 20 % планують відпочивати за власний рахунок. 24% опитуваних сказали, що не знали, що мають право на відпустки. А 23% респондентів тільки нещодавно змінили роботу, то відкладуть відпочинок до наступного року.

Робота за кордоном і право на відпустку

 

Ось, що про відпустки розповіли експерти VAV Synergy. Найголовніше.

1. Кожна особа, яка працює за трудовим договором, має право на щорічну відпустку.

2. Тривалість відпустки залежить від стажу роботи працівника. -До стажу також входить період навчання.

3. Тривалість відпустки становить:

  •  20 днів в календарному році для працівника зі стажем менше 10 років;
  • 26 днів в календарному році для працівника зі стажем роботи більше 10 років.

4. Працівник має право на щорічну відпустку безперервно не менше 14 днів. Решта днів відпустки можуть бути використані окремо.

5. За згодою працівника та роботодавця щорічна відпустка може бути поділена на частини.

6. Відпустка за поточний робочий рік має бути надана працівнику до закінчення календарного року.

Топ-5 для бюджетного відпочинку в Німеччині

 

Робота в Німеччині дає вам багато можливостей для якісного відпочинку. За статистикою, понад третина німців проводять свою відпустку в себе в країні. Це не дивно, адже тут є море, гори, озера та багато історичних місць.

1. Морський відпочинок. Німеччину омивають береги Балтійського та Північного морів. Попри розташування, тут багато морських курортів Наприклад, острів Рюген на березі Балтійського моря. Відомий своїми білосніжними пляжами та чистою водою. Найкращий курорт – старовинне місто Бінц. А також тут є національний пару Ясмунд з надзвичайними краєвидами.

2.     Відпочинок у горах. Якщо вас манять вершини, то Німеччина якраз для вас. Тут гори є практично в кожній частині країни. Розвинуті гірсько-лижні курорти, туристичні локації, кришталево чисті озера – все це гори в Німеччині. Особливо зверніть увагу на Баварські Альпи. Тут знаходиться найвища вершина Німеччини Цугшпітце.

3.     Відпочинок біля озера. Любите спокійний і тихий відпочинок на березі озера чи річки, зверніть увагу на Кенігзее. Це найглибше і найчистіше озеро Німеччини, знаходиться у верхній Баварії. Ще з початку ХХ століття тут заборонено переміщення на човнах внутрішнього згорання. Тут вода тут абсолютно чиста та прозора.

4.     Казкові замки. Якщо ви хочете поєднати відпочинок біля води і екскурсії в казкові замки, то вам в Баварію на озеро Альпзее, яке має славу найкрасивішого в Німеччині. А поряд з ним знаходяться два найвідоміші замки країни – Нойшванштайн та Хоеншвангау.

5. Активний відпочинок. Дискотеки, концерти, виставки, музеї – за цим усім вам у Берлін. Тут кожен знайде розваги на свій смак.

Отже, Німеччина чудова країна і для відпочинку, і для роботи. Високі зарплати, хороші умови та багато вакансій.

Потрібна офіційна робота в Німеччині? Натискайте кнопку «Зв’язатися з менеджером» прямо зараз. Маємо багато чудових вакансій у мальовничих місцях.

Зв’язатися з менеджером