fbpx

Топ-10 країн Європи з найвищим рівнем життя

Якщо ви обираєте країну для роботи та життя, то логічно звернути увагу на ті, де з року в рік фіксується найвищий рівень життя. Це гарантує вам високу зарплату, соціальний захист і нові можливості. Адже попри стереотипи про багате життя в Європі, економічна ситуація дуже неоднорідна в європейських країнах.

Топ-10 найбагатших країн за рівнем ВВП

Нещодавно Євростат оприлюднив аналіз даних за 2023 рік та визначив країни з найвищим рівнем життя.

Найбагатшою країною залишається Люксембург, де рівень ВВП становить 139 % від середнього показника по країнах Європи.

У топ-10 найбагатших країн ЄС входять:

  • Ірландія
  • Нідерланди
  • Данія
  • Австрія
  • Бельгія
  • Німеччина
  • Франція
  • Італія
  • Швеція

У цих країнах рівень життя вище середнього по Європейському Союзу. ВВП визначають як універсальний показник, на який орієнтуються при оцінці економічної активності та рівня життя населення.

Економічне зростання в Європі

За темпами економічного зростання, найкращі показники вже вкотре демонструє Німеччина. Економіка цієї країни за обсягами внутрішнього валового продукту в 2023 році посіла третє місце в світі. Минулого року обсяг економіки Німеччини становив 4,5 трильйона доларів.

Проте вчені Інституту німецької економіки (IW) висловлюють занепокоєння щодо подальших темпів зростання. І основна проблема – дефіцит кваліфікованих кадрів у різних галузях. Зокрема, найбільше відчувають нестачу працівників у таких сферах як ІТ, будівництво та енергетика.

У 2023 році в Німеччині не вдалося закрити 570 тисяч вакансій. Втрати економіки через це – приблизно 49 млрд євро. Якщо така ж тенденція збережеться і надалі, то до 2027 року ця цифра виросте до 74 млрд. євро на рік.

Робота в Європі

Отже, цифри просто невблаганні – у Європі є 10-12 країн з найвищим рівнем рівня життя і вони дуже хочуть зберегти такий стан справ і надалі. Але для цього необхідно й надалі розвивати економіку, а отже, потрібні працівники. Тому щомісяця в Європі відкрито майже 3 млн вакансій, з них у Німеччині – близько 2-х млн.

Робота є для всіх, навіть без знання мови чи високої кваліфікації. 

Обирайте для працевлаштування країни з найвищим рівнем життя. У нас є чудові пропозиції. Цікаво? Натискайте на кнопку “Зв’язатися з менеджером” і отримайте доступ до найвигідніших пропозицій прямо зараз.

Зв’язатися з менеджером